Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij NIBC Direct kun je al met 250 euro een termijndeposito openen met een vaste rente. Dat kan zelfs al voor drie maanden. Handig als je je geld snel weer nodig hebt en toch wat extra rente wilt meepakken.

Naast een looptijd van drie maanden kun je ook kiezen voor zes of negen maanden. Verder zijn alle looptijden in hele jaren, variërend van één tot tien. Voor langere looptijden is de rente hoger dan voor korte.

Gedurende de looptijd kun je niet bij je geld, behalve in uitzonderingsgevallen. Bij NIBC Direct valt ook echtscheiding onder de uitzonderingen, net als werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, schuldsanering en overlijden.

Voor het openen van een termijndeposito heb je eerst een spaarrekening nodig. Die kun je online openen voor jezelf en eventueel een partner of voor een kind. Vervolgens kun je vanuit de spaarrekening geld overboeken naar één of meer termijndeposito’s.

Speciale kenmerken

  • Ook heel korte looptijden mogelijk
  • Volledig via internet te beheren
  • Heldere informatie
  • Vaste, jaarlijkse rentebijschrijving op je spaarrekening

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 250,-
Rente-uitkeringPer jaar
1 jaar0,25 %
2 jaar0,35 %
3 jaar0,40 %
5 jaar0,50 %
Maximale garantie€ 100.000,-

» Bezoek website


> Open hier een NIBC Direct Termijndeposito


Over NIBC Direct

NIBC Direct is een Nederlandse bank die is opgericht in 1945.