Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Binck Pensioen is bedoeld voor zzp’ers en werknemers met een pensioentekort. Binck belegt voor je op een geblokkeerde rekening, je hoeft niet zelf de beurs te volgen. Van het vermogen moet je op de pensioenleeftijd een lijfrente kopen.

Als je een pensioentekort hebt, mag je de inleg aftrekken voor de inkomstenbelasting. Ook is het vermogen dat je opbouwt niet belast in box 3. Pas als je pensioen gaat ontvangen, betaal je inkomstenbelasting.

Hoe werkt het?

Met een onlinetool helpt Binck je om te bepalen hoeveel je maximaal kunt inleggen met belastingvoordeel. Op de pensioendatum koop je van het kapitaal een lijfrente bij een bank of verzekeraar naar keuze. Je mag het geld ook nog maximaal vijf jaar door Binck laten beleggen.

Waarin kun je beleggen?

Op grond van je persoonlijke risicoprofiel belegt Binck je geld wereldwijd in indexfondsen met aandelen, obligaties, vastgoed en vreemde valuta. Als de pensioendatum nadert, bouwt Binck het risico automatisch af.

Wat kost het?

Binck brengt 0,5 procent beheerkosten per jaar in rekening. Daarnaast betaal je fondskosten. Deze bedragen maximaal 0,29 procent per jaar.

Speciale kenmerken

  • Je hoeft geen verstand van beleggen te hebben
  • Verschillende risicoprofielen mogelijk
  • Risico automatisch afgebouwd als de pensioenleeftijd nadert
  • Beleggen met belastingvoordeel

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,50 % (+ fondskosten)
Afsluitkosten€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse beleggerscompensatie
Maximale garantie€ 20.000,-

» Bezoek website


> Open hier een beleggingsrekening voor Binck Pensioen


Wat moet ik verder weten?

Let op: per 1 juli 2021 verandert de naam Binck in Saxo Bank. Beleggingsrekeningen en portefeuilles worden overgeheveld naar het Deense moederbedrijf van Binck. Lees meer hierover.

Binck is een bank en een beleggingsinstelling met een vergunning van De Nederlandsche Bank. Geld op je beleggingsrekening is daardoor tot 100.000 euro gegarandeerd.

Binck bewaart je beleggingen in een apart bewaarbedrijf, zodat eventuele schuldeisers van Binck er geen aanspraak op kunnen maken. Mocht Binck toch de fout ingaan hiermee, dan geldt het beleggerscompensatiestelsel. Daarmee is maximaal 20.000 euro gegarandeerd.

Een voorbeeld van de kosten

Wende Wielaart belegt 5.000 euro ineens bij Binck Pensioen. Ze kiest voor een neutraal profiel. Het volgende jaar maakt ze elke maand 500 euro over naar haar pensioenrekening.

Ze betaalt in het tweede jaar ruim 41 euro aan beheerkosten en ruim 20 euro aan fondskosten. Aan het eind van jaar twee heeft ze in totaal bijna 62 euro aan kosten betaald.