Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Dit product is met ingang van 18 augustus 2020 niet meer verkrijgbaar. In de duurzame Actiam-fondsen kun je nog wel beleggen, maar buiten Zwitserleven om. Lees meer op de website van Zwitserleven.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kies voor Zwitserleven Beleggen als je wilt bijdragen aan duurzaamheid en klimaatdoelstellingen.

De fondsen waarin je gaat beleggen worden namelijk aangeboden door Actiam. Dat is een Nederlandse vermogensbeheerder die volledig focust op de thema's klimaat, water en land.

Hoe werkt het?

Zwitserleven Beleggen is uiterst simpel en overzichtelijk. Je kiest eerst uit 3 profielen: relaxed (defensief), bewust (neutraal) en avontuurlijk (offensief).

Bij elk profiel hoort één duurzaam mixfonds, waar je naar eigen inzicht participaties van kunt aan- en verkopen.

Zwitserleven is een bekende pensioenverzekeraar, maar het geld op je beleggingsrekening is vrij opneembaar en kan voor enig doel worden gebruikt.

Je hoeft er dus geen pensioen van te kopen. Dat betekent ook dat dit product geen fiscale voordelen heeft.

Hoeveel en wanneer je inlegt, bepaal je helemaal zelf. Je begint met minimaal 50 euro. De waarde van je beleggingen volg je online.

Waarin kun je beleggen?

De 3 duurzame mixfondsen van Actiam bestaan uit wereldwijde aandelen en obligaties. Hoe avontuurlijker het fonds, hoe groter de portie aandelen. Je kunt geen individuele aandelen kopen.

Wat kost het?

Actiam houdt 0,40% fondsbeheerkosten in op jaarbasis. Deze kosten zijn verwerkt in de koers van het fonds, je betaalt ze niet apart.

Daarnaast heb je in- en uitstapkosten. Aankopen kost tussen 0,15 en 0,20%, verkopen tussen 0,125 en 0,15%, afhankelijk van het mixfonds dat je kiest.

Zwitserleven zelf rekent je geen kosten aan. De beleggingsrekening open je gratis.

Speciale kenmerken

  • Supermakkelijk beleggen met oog voor klimaat
  • Geen hoge fondskosten
  • Laagdrempelig en geen verplichtingen
  • Geschikt voor elk beleggingsdoel

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,40 %
Order € 1.000€ 1,75 (neutraal fonds)
Order € 5.000€ 8,75 (neutraal fonds)
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek websiteWat moet ik verder weten?

Met dit product neem je zelf alle beleggingsbeslissingen, Zwitserleven geeft hierover geen advies. Voor vragen is het wel telefonisch bereikbaar.

Het met Zwitserleven Beleggen opgebouwde vermogen wordt belast in box 3.

Wat maakt dit product duurzaam?

Zwitserleven heeft zijn beleggingsproduct uitbesteed aan Actiam. Dat is een vermogensbeheerder die zich al sinds 1990 inzet voor milieu- en maatschappelijk verantwoord beleggen. Actiam haalde in 2018 de hoogst haalbare duurzaamheidsscore volgens de criteria van de Verenigde Naties (PRI).

Een voorbeeld van de kosten

Annabel van Balen belegt 1.000 euro in het Actiam Duurzaam Mixfonds Neutraal. Daarna gaat ze steeds iedere maand 100 euro inleggen. Het eerste jaar zijn haar kosten daardoor bijna 32 euro, waarvan circa 22 euro beheerkosten en de rest transactiekosten.