Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Binck is een bekende bank voor wie graag handelt op de beurs. Wil je niet zelf beleggen, dan kun je dit nu ook helemaal overlaten aan Binck.

Met Binck Forward beleg je geautomatiseerd in indexfondsen, op basis van een klantprofiel dat je online binnen 10 minuten aanmaakt. Binck stelt hierbij onder meer je risiconiveau en financieel doel vast.

Daarna kun je meteen je eerste inleg overmaken, via Ideal of een overschrijving. Je moet beginnen met 1.500 euro. Maandelijks een vast bedrag inleggen mag hierna ook.

De opbouw van je vermogen is te volgen op een online dashboard op je telefoon, tablet of laptop.

Binck Forward lijkt ons vooral interessant voor wie doelgericht en zo simpel mogelijk vermogen wil opbouwen met relatief beperkt risico.

Waarin kun je beleggen?

Binck belegt voor je in wereldwijde indexfondsen.

Wat kost het?

Binck vraagt een vaste vergoeding van 0,5% per jaar. Daarbovenop betaal je maximaal 0,29% aan fondskosten. Transactiekosten zijn er niet.

Speciale kenmerken

  • Laagdrempelig
  • Beperkte kosten
  • Geen moeite en geen omkijken
  • Altijd opneembaar

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,50 % (+ 0,26 à 0,29 % fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1.500,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,75 %

» Bezoek website


> Vooruit naar Binck voor openen van de rekening


Wat moet ik verder weten?

Let op: per 1 juli 2021 verandert de naam Binck in Saxo Bank. Beleggingsrekeningen en portefeuilles worden overgeheveld naar het Deense moederbedrijf van Binck. Lees meer hierover.

Binck zorgt ervoor dat het beleggingsrisico geleidelijk wordt afgebouwd naarmate het einde van je doeltermijn nadert.

Een voorbeeld van de kosten

Deirdre van Nimwegen begint met beleggen met 5.000 euro en legt ook maandelijks 100 euro extra in. Als er 0,28 procent aan fondskosten wordt ingehouden, kost dat haar het eerste jaar bijna 16 euro.

Samen met ruim 28 euro aan beheerkosten heeft ze aan het einde van haar eerste beleggingsjaar ruim 44 euro aan kosten betaald (geen rekening gehouden met het rendement).

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.