José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Het is vanaf 15 oktober niet meer mogelijk om te beginnen met Aegon Beheerd Beleggen. Aegon hevelt zijn beleggingsaanbod over naar Knab.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De beleggingsexperts van Aegon beleggen voor je terwijl je zelf niets hoeft te doen. Je kiest alleen het risico en je inleg. Dat mag een eenmalig bedrag zijn of een maandelijkse storting. Extra bijstorten kan ook.

Je kunt kiezen voor defensief, neutraal, offensief of zeer offensief beleggen. Als je wilt, kun je het risico laten afbouwen als de einddatum in zicht komt. Je kiest deze datum zelf.

Er is geen minimuminleg. Maar om profijt te hebben van beheerd beleggen, raadt Aegon een minimumbedrag van 6.500 euro aan. Geld storten kan vanaf iedere Nederlandse bankrekening. Geld opnemen mag ook altijd.

Waarin kun je beleggen?

Aegon belegt je geld in twee fondsen: Aegon Diversified Equity Fund II met voornamelijk aandelen en Aegon Diversified Bond Fund met voornamelijk obligaties.

Als je kiest voor het defensieve profiel, gaat 30 procent van je geld naar het eerste fonds en de rest naar het andere. Bij de offensieve portefeuille is deze verhouding precies andersom.

Wat kost het?

Per jaar betaal je een vaste servicevergoeding van 30 euro. Daarnaast betaal je een beheervergoeding van 0,35 procent over het beheerde kapitaal plus 0,18 tot 0,20 procent fondskosten. Ten slotte wordt bij inleggen of opnemen maximaal 0,16 procent van de koers afgetrokken.

Speciale kenmerken

  • Geen kennis van beleggen nodig
  • Wereldwijde spreiding
  • Lage kosten
  • Ontwikkelingen volgen via Mijn Aegon of in de app

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,35 % (+ € 30 servicekosten + fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 1,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,54 %

» Bezoek website


> Naar Aegon Beheerd Beleggen


Wat moet ik verder weten?

De Stichting Aegon Beleggersgiro beheert de beleggingen van Aegon Beheerd Beleggen, zodat ze veilig zijn bij een faillissement van Aegon.

Als de Stichting Aegon Beleggersgiro failliet zou gaan, kun je voor maximaal 20.000 euro een beroep doen op het beleggerscompensatiestelsel.

Een voorbeeld van de kosten

Aicha Yildiz laat 5.000 euro beleggen door Aegon. Vervolgens maakt ze iedere maand 100 euro over, die Aegon voor haar belegt. Na een jaar heeft ze 61 euro aan kosten gemaakt, afgezien van de kosten over een eventueel positief rendement. Het merendeel gaat op aan beheerkosten, bijna 50 euro.

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.