Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Deze beleggingsrekening kun je momenteel niet openen, Robeco neemt tijdelijk geen nieuwe klanten aan. Meer hierover lees je op de website van Robeco.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met Robeco Plus beleg je in principe zelf in aandelenfondsen. Maar je kiest daarbij uit een voorselectie van Robeco-experts.

Robeco wil het zo makkelijker maken om een goede portefeuille samen te stellen. Je houdt echter zelf de touwtjes in handen.

Waarin kun je beleggen?

De voorgeselecteerde fondsen zijn verdeeld in groepen: bijvoorbeeld best presterend (top 5), duurzame fondsen en voorbeeldportefeuilles. Vrij kiezen uit alle ruim 70 Robeco-fondsen kan ook. Bij elk fonds zie je het historisch rendement en een risico-inschatting.

Beginnen met beleggen is eenvoudig. Maak eerst een keuze uit de fondsen en open daarna online de Robeco Plus-rekening. Je stort het bedrag dat je wilt inleggen en verdeelt dat over de gewenste fondsen. Eenmalig en maandelijks inleggen kan allebei. Inleggen kan vanaf 50 euro.

Na de aankoop volg je de prestaties online via Mijn Robeco. Dit kan ook met een app.

Wat kost het?

Robeco rekent jaarlijks 0,36% aan dienstverleningskosten over de inleg tot aan 25.000 euro. Daarboven wordt het percentage lager.

Ook betaal je voor elke transactie (0,20% online, 0,35% telefonisch). Je hoeft geen transactiekosten te betalen als je maandelijks automatisch geld inlegt.

Ten slotte betaal je indirect ook de jaarlijkse fondskosten. Deze verschillen per fonds en liggen meestal tussen 0,30 en 1,14% van je inleg. 

De totale jaarkosten van Robeco Plus variëren daarmee grofweg tussen 0,7 en 1,5%.

Speciale kenmerken

  • Betrouwbare voorselectie uit ruim 70 Robeco-fondsen
  • Duidelijke info bij elk fonds
  • Inzicht in je beleggingen via een app
  • De inleg aanpassen of stopzetten kan altijd en kost niets
  • Zowel geschikt voor de starter als gevorderde belegger

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,36 % (+ fondskosten, 0,30 - 1,14 %)
Order € 1.000€ 2,-
Order € 5.000€ 10,-
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Ga naar Robeco voor een aanvraag


Wat moet ik verder nog weten?

Robeco Plus is sinds 2016 de nieuwe naam voor de Robeco Fondsenrekening. Deze is uitgebreid met de voorselectie van fondsen door Robeco.

Wil je het beleggen liever helemaal overlaten aan Robeco, kies dan voor Robeco One.

Robeco is een ervaren Nederlandse vermogensbeheerder. Het bedrijf scoort zeer goed in klantenservice. Ook de duurzame fondsen worden goed gewaardeerd.

Een voorbeeld van de kosten

André van Laar belegt in één keer 5.000 euro in één van de best presterende fondsen: het Robeco Global Consumer Trends F EUR. Daarna legt hij steeds 100 euro per maand in. Alleen over de eerste inleg moet hij 10 euro aankoopkosten betalen. Verder betaalt hij het eerste jaar ruim 20 euro aan beheerkosten en 54 euro aan fondskosten (0,96 procent in het fonds verrekend). De totale kosten komen daarmee in het eerste jaar op bijna 85 euro.