José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Bij Meewind investeer je in schone energie met als doel daar een mooi rendement uit te halen. Meewind heeft verschillende actieve fondsen.

Je kunt al beginnen met 250 euro in het Energie Transitiefonds. Maandelijks participaties kopen kan vanaf 25 euro per maand.

De investeringen in het fonds leveren dividend op. Deelnemers kiezen zelf of ze dit laten uitkeren of weer beleggen in nieuwe participaties.

Waarin kun je beleggen?

Als belegger koop je participaties in het Energie Transitiefonds. Dit fonds heeft een belang in Energieconcurrent, dat 70 procent van de aandelen van Greenchoice bezit. Daarnaast koopt het fonds aandelen van andere duurzame energiebedrijven en investeert het in duurzame energieprojecten.

Wat kost het?

Voor iedere aankoop van participaties betaal je 3 procent kosten. De lopende kosten bedragen bij het Energie Transitiefonds 1,7 procent. Deze kosten gaan van het bruto rendement af.

Participaties verkopen kan ieder kwartaal en kost 25 euro. Na twee jaar is verkopen kosteloos. Het fonds is niet verplicht participaties terug te kopen als het te weinig geld heeft.

Speciale kenmerken

  • Bijdragen aan een schonere wereld
  • Maandelijks beleggen kan ook
  • Regel alles online in Mijn Meewind
  • Bereken het verwachte rendement op de website

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,70 %
Order € 1.000€ 30,-
Order € 5.000€ 150,-
Minimale inleg€ 250,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen in Meewind Groenfondsen


Wat maakt dit product duurzaam?

Meewind investeert alleen in bedrijven die de productie, distributie, exploitatie of opslag van duurzame energie bevorderen.

Een voorbeeld van de kosten

Fatma Demir belegt 1.000 euro in het Meewind Energie Transitiefonds. Ze betaalt daarvoor eenmalig 30 euro aankoopkosten. Daarbij komen nog de jaarlijkse kosten van 17 euro die worden verrekend in het fonds. Het eerste jaar bedragen de kosten dus 47 euro.

Wat moet ik verder weten?

Meewind biedt ook beleggen met belastingvoordeel aan met het Groenfonds Regionaal Duurzaam.