José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Met Corum Vastgoedfondsen beleg je in vastgoed in of buiten de eurozone, bijvoorbeeld in kantoren, winkels en hotels.

Beleggen levert direct rendement op door de maandelijkse huuropbrengsten. Zes maanden na je eerste inleg krijg je voor het eerst dividend uitgekeerd. Je kunt dit ook opnieuw beleggen.

Op de lange termijn, bijvoorbeeld tien jaar, kan ook de toename van de waarde van het vastgoed interessant zijn. Er is geen garantie dat je je aandelen tegen een gunstige prijs kunt verkopen.

Waarin kun je beleggen?

Als belegger koop je minimaal één aandeel in een vastgoedfonds. Bij het Europese fonds Corum Origin kost dat €1.090 en bij het wereldwijde Corum XL €189.

Corum gebruikt je inleg om panden te kopen. Bij Corum Origin zijn deze panden verspreid over zes verschillende sectoren in de hele eurozone. Bij Corum XL zijn dit panden binnen en buiten de EU, exclusief Frankrijk. Op de website kun je zien in welke panden je investeert.

Wat kost het?

In de aankoopprijs van het aandeel zijn (afgerond) 12 procent inschrijvingskosten verwerkt. Over de (huur)opbrengst houdt Corum 13,20 procent kosten in. Verder gaat er bij Corum Origin een klein beetje Franse belasting van je rendement af.

Als je aandelen wilt verkopen, gaat de 12 procent inschrijvingskosten van de verkoopprijs af. Er is geen garantie dat er een koper voor de aandelen is.

Speciale kenmerken

  • Goed gespreide vastgoedportefeuille
  • Maandelijkse dividenduitkering
  • Prijswinnend vastgoedfonds (Le Particulier 2019)

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,00 % (alleen 13,20 % over huuropbrengst)
Order € 1.000€ 120,-
Order € 5.000€ 600,-
Minimale inleg€ 189,-

» Bezoek website


> Vraag hier de informatiemap van Corum Vastgoedfondsen aan


Wie is Corum?

Corum Investments is onderdeel van Corum Asset Management, dat zijn hoofdkantoor heeft in Parijs. De Franse beheermaatschappij bestaat sinds 2011 en heeft vestigingen in Nederland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal, Zwitserland en Singapore. Het belegde vermogen bedraagt 3 miljard.

Corum Asset Management heeft een vergunning van de Franse Autoriteit Financiële Markten.

Wat moet ik verder weten?

De waarde van de beleggingen is belast als vermogen in box 3. De opbrengst wordt niet belast.

Een voorbeeld van de kosten

Tim Franssen koopt één aandeel van het Corum Origin vastgoedfonds. Hij betaalt hiervoor 1.090 euro, waarvan circa 130 euro kosten.