Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Binck Fundcoach is een soort supermarkt voor beleggingsfondsen. Je kiest je ideale fonds uit een heel groot aantal fondsen die je niet bij een andere bank kunt vinden. Daarnaast kun je eenvoudig fondsen zoeken en vergelijken.

Dit biedt vooral voordelen ten opzichte van de fondsen van je bank. Daar heb je meestal weinig keuze en zit je vaak vast aan een huisfonds, dat niet altijd het beste is in zijn sector. Een ander voordeel is dat je bij periodiek beleggen geen transactiekosten voor je aan- of verkopen betaalt.

Binck Fundcoach is al jarenlang een van de grootste fondsenaanbieders van Nederland. Het is voortgekomen uit het vroegere SNS Fund Coach. Met Binck ben je zeker van goede klantenservice en een betrouwbare bank.

Waarin kun je beleggen?

  • Beleggingsfondsen 
  • ETF's (indexfondsen)
  • Kies uit in totaal 600 fondsen.

Wat kost het?

  • Transactiekosten: €1 plus 0,15% per transactie voor beleggingsfondsen (min. €8), €1 plus 0,10% voor ETF's (min. €6, beide max. €150).
  • Servicefee: je betaalt jaarlijks een beheervergoeding van 0,18% over je vermogen. Maximaal €540 per jaar.
  • Voor een actief beheerd beleggingsfonds betaal je indirect 0,50 tot 2 procent. Een passief beheerd beleggingsfonds (ETF) is goedkoper, bijvoorbeeld 0,2 procent. Deze kosten zijn verwerkt in de koers.

Bij periodiek beleggen betaal je geen transactiekosten, mits je minimaal €20 per maand inlegt.

Speciale kenmerken

  • Kies uit een groot aantal fondsen, veel meer dan bij je bank
  • Bij periodiek beleggen zijn er geen transactiekosten
  • Eenvoudige zoekmogelijkheden om het ideale fonds te kiezen
  • Deze bank is stabiel

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,18 % (+ maximaal 2,00 % fondskosten)
Order € 1.000€ 8,-
Order € 5.000€ 8,50
Minimale inleg€ 20,-
Totale lopende kosten (geschat) *0,43 %

» Bezoek website


> Open nu een Binck Fundcoach-rekening


Wat moet ik verder weten?

Let op: per 1 juli 2021 verandert de naam Binck in Saxo Bank. Beleggingsrekeningen en portefeuilles worden overgeheveld naar het Deense moederbedrijf van Binck. Lees meer hierover.

* Met ETF's beleg je gespreid in een index (zoals de AEX) tegen relatief lage kosten, omdat er geen actief beheer wordt toegepast. Je volgt dus als het ware een index, zonder dat je probeert deze te verslaan.

Een voorbeeld van de kosten

Erna Dijksterhuis kiest voor een neutrale Alles-in-één-portfeuille van VanEck. Ze stort meteen 1.000 euro en legt vervolgens 100 euro per maand in. De eerste storting kost 6 euro aan transactiekosten, de periodieke stortingen zijn gratis. De beheerkosten bedragen na een jaar 2,97 euro. De lopende kosten bedragen 4,95 euro (verrekend in het fonds). Het eerste jaar betaalt ze in totaal 13,92 euro.

 

Verklaring tabel: voorbeeld van de totale jaarlijkse kosten van dit product bij 10.000 euro beleggen in een wereldwijd aandelen- of mixfonds met een gemiddeld risico.