Ton Hermans

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Robeco One kun je momenteel niet openen, deze vermogensbeheerder neemt tijdelijk geen nieuwe klanten aan. Meer op de Robeco-website.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Robeco One Duurzaam is een duurzaam beleggingsfonds waarin je vermogen op een verantwoorde manier kan groeien. De fondsbeheerders steken het geld alleen in bedrijven en instellingen die zuinig zijn op de wereld en haar bewoners.

Waarin kun je beleggen?

Je belegt niet zelf, dat doen de fondsbeheerders van Robeco One Duurzaam. Die kiezen voornamelijk fondsen van Robeco zelf en van RobecoSAM. Dit zusterbedrijf van Robeco is gespecialiseerd in duurzaam beleggen en belegt onder andere in bedrijven die bezig zijn met schone energie en betrouwbaar drinkwater.

Het totaalpakket binnen het fonds is goed gespreid over de hele wereld en over verschillende beleggingscategorieën.

Wat kost het?

In- en uitstappen kost niets. Voor het beheer betaal je dienstverleningskosten. Voor de eerste 100.000 euro bedragen die 0,56 procent per jaar. Voor het meerdere betaal je 0,40 procent per jaar. Verder bedragen de lopende fondskosten 0,76 procent. Deze kosten gaan af van het belegde vermogen in het fonds.

Hoe werkt het?

Om te kunnen beleggen in Robeco One Duurzaam heb je een Robeco One-rekening nodig. Hierop maak je geld over. Hiermee kun je vervolgens inleggen in Robeco One Duurzaam.

Speciale kenmerken

  • Beleggen voor een betere wereld
  • Geen verstand van beleggen nodig
  • Gemiddeld risico
  • Rendement checken via de app
  • Winnaar Gouden Stier 2019 beste duurzame fonds

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,56 % (+ 0,76 % fondskosten)
Order € 1.000€ 0,-
Order € 5.000€ 0,-
Minimale inleg€ 50,-

» Bezoek website


> Begin hier met beleggen in Robeco One Duurzaam


Wat maakt dit product duurzaam?

Robeco One Duurzaam belegt niet in tabak, kolen en wapens. Ook bedrijven en landen die mensenrechten schenden of het milieu erg vervuilen zijn uitgesloten.

Het fonds belegt wel in bedrijven die goed scoren op het gebied van milieu, maatschappelijke doelen en goed bestuur (ESG-integratie).

Ten slotte kiezen ze bedrijven die zich inzetten voor verandering, zoals armoedebestrijding of vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Wat moet ik verder weten?

Dit product heeft een risico van 5 op een schaal van 7, volgens de risicometer Essentiële Beleggersinformatie.

Een voorbeeld van de kosten

Marente Voorthuizen belegt 5.000 euro in één keer en 100 euro maandelijks in Robeco One Duurzaam. Na een jaar heeft ze hiervoor zo'n 75 euro aan kosten betaald, waarvan bijna 32 euro beheerkosten en ruim 43 euro fondskosten.