José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Let op: Meewind geeft tijdelijk geen nieuwe participaties uit voor dit fonds. Wel toegankelijk is het Energie Transitiefonds.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met een belegging in het Groenfonds Regionaal Duurzaam help je groene energieprojecten een stapje verder en maak je bovendien kans op een goed rendement. Dit fonds brengt ook belastingvoordeel mee.

Het Groenfonds Regionaal Duurzaam is door de overheid erkend als groenfonds. Beleggers kunnen 58.540 euro (bedrag 2019) belastingvrij in een groenfonds steken.

Dat levert een vermindering van te betalen vermogensrendementheffing op van maximaal 1,68 procent. Bovendien krijgen ze een heffingskorting van 0,70 procent over de waarde van de vrijgestelde belegging. In totaal dus maximaal 2,38 procent.

Waarin kun je beleggen?

Als je belegt in dit fonds, koop je participaties in het Groenfonds Regionaal Duurzaam. Daarmee neem je deel aan het totaal van investeringen en beleggingen die dit Groenfonds doet in duurzame energieprojecten.

Wat kost het?

Voor iedere aankoop van participaties betaal je 3 procent emissiekosten. Overige kosten komen ten laste van het bruto rendement en bedragen zo’n 2 procent.

Wil je participaties verkopen, dan betaal je 25 euro. Dat kan ieder kwartaal.

Speciale voordelen

  • Beleggen met belastingvoordeel
  • Help duurzame energie een stapje verder
  • Maandelijks inleggen mogelijk vanaf 25 euro
  • Bereken je verwachte rendement online
  • Regel alles via Mijn Meewind

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten2,00 %
Order € 1.000€ 30,-
Order € 5.000€ 150,-
Minimale inleg€ 1.030,-

» Bezoek website


> Begin met duurzaam beleggen bij Meewind!


Wat maakt dit project duurzaam?

Het Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert in duurzame energieprojecten die energie opwekken dicht bij de eindgebruiker, onder andere door middel van geothermie, zon en wind.

Een voorbeeld van de kosten

Kenneth Sandaal belegt 1.000 euro in het Meewind Groenfonds Regionaal Duurzaam. Dat kost hem eenmalig 30 euro aan emissiekosten (vandaar de minimuminleg van 1.030 euro). Verder betaalt hij circa 20,60 euro aan kosten die van het rendement afgaan. Het eerste jaar is hij daarom 50,60 euro kwijt.