José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Wie in het Meewind Energie Transitiefonds belegt, investeert in schone energie met als doel om daar een mooi rendement uit te halen. Je kunt al beginnen met 250 euro. Maandelijks participaties kopen kan vanaf 25 euro per maand.

Op dit moment heeft het Energie Transitiefonds een belang in Energieconcurrent, dat 70 procent van de aandelen van Greenchoice bezit. Daarnaast wil het fonds aandelen kopen van andere duurzame energiebedrijven en investeren in duurzame energieprojecten.

Waarin kun je beleggen?

Als belegger koop je participaties in het fonds. Het Energie Transitiefonds loopt nog tot 2038, met een kans op verlenging. Tussentijds participaties verkopen kan ieder kwartaal. Het fonds is niet verplicht participaties terug te kopen als het te weinig geld heeft.

De investeringen in het fonds leveren dividend op. Deelnemers kiezen zelf of ze dit laten uitkeren of weer beleggen in nieuwe participaties.

Wat kost het?

Voor iedere aankoop van participaties betaal je 3 procent kosten. Andere kosten (ongeveer 1,7 procent) gaan van het bruto rendement af.

Participaties verkopen na twee jaar is kosteloos, voor die tijd kost het 25 euro.

Speciale voordelen

  • Bijdragen aan een schonere wereld
  • Kans op een goed rendement (6 à 7% netto)
  • Maandelijks beleggen kan ook
  • Regel alles online in Mijn Meewind
  • Bereken het verwachte rendement op de website

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Kosten en kenmerken


Beheerkosten1,70 %
Order € 1.000€ 30,-
Order € 5.000€ 150,-
Minimale inleg€ 250,-

» Bezoek website


> Beleg je eerste inleg in het Energie Transitiefonds!


Wat maakt dit product duurzaam?

Meewind investeert alleen in bedrijven die de productie, distributie, exploitatie of opslag van duurzame energie bevorderen.

Een voorbeeld van de kosten

Fatma Demir belegt 1.000 euro in het Meewind Energie Transitiefonds. Ze betaalt daarvoor eenmalig 30 euro aankoopkosten. Daarbij komen nog de jaarlijkse kosten van 17 euro die worden verrekend in het fonds. Het eerste jaar bedragen de kosten dus 47 euro.