José Mast

Beleggingsrekeningen.nl helpt je graag met kiezen. Dat kunnen we alleen doen als banken en brokers ons ook sponsoren. Dit heeft echter geen invloed op onze teksten. In de reviews lees je onze eigen mening.

Dit product kun je helaas niet meer aanvragen. Sinds maart 2020 is Funding Circle niet meer toegankelijk voor nieuwe particuliere investeerders. 

Bekijk hier andere crowdfundingplatforms die nog wel toegankelijk zijn.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Funding Circle is een grote, snelgroeiende online marktplaats voor kredieten aan kleinere Nederlandse ondernemingen. Het rendement van je investering ligt tussen 2,79 en 18,9 procent.

De bedrijven waarin je belegt bestaan minstens 2 jaar en hebben een omzet van minimaal 30.000 euro.

Wat levert het op en wat kost het?

Met een inleg vanaf 100 euro kun je als kredietgever investeren in zes risicoklassen. Het rendement varieert, maar ligt gemiddeld tussen 6,4 en 8,4 procent. Je krijgt de rente en aflossingen elke maand op je rekening.

Na de gratis registratie kun je alle ondernemersprojecten bekijken. Als je bedrijven selecteert om in te investeren, krijg je een overzicht van rente-inkomsten en aflossingen.

Funding Circle rekent daarvoor servicekosten: 1,0 procentpunt van de rentevoet. Betaalt het bedrijf een rente van bijvoorbeeld 8 procent, dan krijg je daarvan als investeerder 7 procent.

Hoe veilig is Funding Circle?

Investeren heeft altijd risico's, de bedrijven kunnen betalingsproblemen krijgen. Spreid daarom je investeringen over meerdere projecten.

Funding Circle toont op de website welk percentage van de gelden niet wordt terugbetaald. Dit percentage ligt tussen de 2,2 en 4,2. 

Bij een verlate aflossing verzorgt Funding Circle de incasso. De ondernemer moet borg staan met zijn persoonlijke vermogen.

Speciale voordelen

  • Hoog rendement mogelijk
  • Maandelijkse inkomsten
  • ​Je stimuleert het Nederlandse mkb

Door Redactie Beleggingsrekeningen

Belangrijkste kenmerken


ToezichtAFM-ontheffing
AanbodBedrijfsleningen
VestigingslandNederland
Minimale inleg€ 100,-

» Bezoek website


> Meer te weten komen over Funding Circle!


Wie is Funding Circle?

Funding Circle is gestart in de Verenigde Staten en uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Sinds 2015 is het bedrijf actief in Nederland (oorspronkelijk onder de naam Zencap). Funding Circle heeft een eigen vermogen van 280 miljoen euro.